SMARTDOG-TESTAUS

SmartDOG-testit mahdollistavat tutkimukseen perustuvaa koirien kognitiivisten ominaisuuksien testausta. Kaikille koirille sopivat testit perustuvat uusimpaan tutkimukseen ja kertovat mm. koirasi kyvystä lukea ihmisen elekieltä, ongelmanratkaisutavasta ja sinnikkyydestä, itsehillinnästä, muistista sekä loogisesta päättelystä. Testien avulla saa täysin uutta tietoa omasta koirasta. 


TESTISSÄ: MONIVÄRINEN ISOVILLAKOIRA ZAMPA 4KK

Zampa on avoin ja ystävällinen koira, joka tutustuu rauhallisesti uuteen tilaan. Zampa on hyvin motivoitunut ruoasta, ja keskittyy pääosin hyvin tehtäviin – välillä taas useat toistot kyllästyttävät sitä, etenkin sylinteri ja ele-osiossa. Zampa oppii nopeasti sylinteritehtävän alku-osion, ja sillä on sylinteritestissä hyvä itsehillintä. 

Zampa lukee hyvin ihmisen elekieltä. Parhaiten koira ymmärsi käden vihjettä ja vaikeimpia olivat katse vihjeet. Tilaan liittyvä ongelmanratkaisu, V-aita, oli sille helppo. Zampa on mahdottomassa tehtävässä ehdottomasti täysin itsenäinen ongelmanratkaisija, ja koira on myös työssään hyvin sinnikäs, ja pennuksi harvinaisen sinnikäs.

Zampa pystyy selkeästi matkimaan ihmisen toimintoa sosiaalisen oppimisen tehtävässä, ja koira oppii myös koneen käytön. Leikki-into on Zampalla kohtalaisen suuri, ja lopussa leikki palkkiona voittaa ruoan.


Zampa on reipas, itsevarman oloinen ja sosiaalinen sekä kohtalaisen rauhallinen pentu. Zampa hoksaa ja oppii monet asiat nopeasti, mutta samalla kyllästyy helposti saman asian toistamiseen. Treeneissä kannattaa olla tarkkana, ettei kyllästytä Zampaa.

SmartDOGin perustaja, Katriina Tiira FT, biologi ja eläinten käyttäytymistutkija yli 20 vuoden kokemuksella