.

NÄYTTELYT

Monivärisen villakoiran kanssa voi osallistua virallisiin näyttelyihin, jos koira on rekisteröity Suomen Kennelliiton FI tai ER -rekisteriin. Selaa tulevia koiranäyttelyitä täältä.

Näyttelyä harkitessa on hyvä ottaa huomioon, että näyttelyissä arvostelu perustuu villakoiran rotumääritelmään. Tuomari palkitsee koiran sen mukaan, kuinka hyvin hän katsoo sen vastaavan rotumääritelmää. Villakoiran rotumääritelmässä on määritelty, että hyväksytyt värit ovat yksivärinen musta, valkoinen, ruskea, harmaa, aprikoosi ja punainen. Suomessa näyttelyissä muu kuin yksivärisyys lasketaan hylkääväksi virheeksi. Tästä johtuen Suomessa ei toistaiseksi monivärisiä villakoiria juuri näy näyttelykehissä. Monissa muissa maissa monivärisille järjestetään jo näyttelyitä, esimerkiksi Tanskassa ja Saksassa. Miksi monivärisyys on jäänyt kokonaan pois rotumääritelmästä - löydät siitä lisää tietoa täältä.

Match show eli mätsäri on epävirallinen koiranäyttely ja se on tarkoitettu kaikenikäisille ja -rotuisille koirille. Mätsäreistä saa hyvää kokemusta virallisia näyttelyitä varten ja ne ovat myös hyviä paikkoja sosiaalistaa koiraa toisiin koiriin ja vieraisiin ihmisiin.

Jos haluat monivärisestä villakoirastasi saamasi tuomarin arvostelun tänne esille inspiroimaan muitakin lähtemään näyttelyihin, lähetä teksti ja hyvälaatuinen kuva koirastasi jpg-muodossa: yllapito@monivarisetvillakoirat.com


13 kk vankka rakenteinen, oikean kokoinen narttu. Oikea purenta. Hyvä pään muoto. Hyvä kallon muoto. Oikeat korvat. Lyhyt kaula. Täyteläinen runko. Niukka eturinta. Tiivis karvapeite. Rotuun kuulumaton väri. Hyvä hännän kiinnitys. Viehättävä kehäkäytös. Avoin luonne. Hyvät tassut.

-Villakoirien Club Show 2022, tuomari Paula Tuominen

15kk uros, jolla hyvät mittasuhteet. Valitettavasti koira on kaksivärinen, tästä johtuu päivän palkinto. Sukupuoli leima voisi olla selvempi. Silmien alta saa vielä täyttyä. Purenta ok. Pystylapa josta johtuen lyhyt kaula. Vielä vähän tyhjä eturinta. Oikean muotoinen rintakehä. Hyvä selkä, toivoisin selvemmät istuinluut. Kokoon sopiva luusto. Kääntää etukäpälät ulospäin. Liikkuu lyhyellä tehottomalla askeleella.

-Raasepori 2019, tuomari Lena Danker-Höglund

15kk narttu jolla hyvät mittasuhteet. Valitettavasti koira on kaksivärinen ja tästä johtuu päivän palkinto. Selvä sukupuolileima. Kuono osa saa vielä täyttyä. Purenta ok. Normaalit kulmaukset edessä ja takana. Riittävä rintakehä. Liikkuu reippaasti hyvällä askelmitalla. Iloinen ja reipas.

-Raasepori 2019, tuomari Lena Danker-Höglund

Hyvän tyyppinen, hyvä pää. Silmät voisi olla tummemmat. Riittävä kaula. Hyvät lavat. Alhainen hännän kiinnitys, takakulmia saisi olla enemmän. Mukava luonne. Liikkeet ok. Tällä hetkellä väärässä koossa ja kaksivärinen.

-Ylivieska 2023, tuomari Eija Halonen